Vepřová panenka s hrachovou kaší

Čas vaření

30 min

Kategorie

Fitness

Obtížnost

Střední

Počet porcí

2 – 3


Ingredience:

Hrachová kaše

  • 250 g – žlutého hráchu
  • cca 500 ml – vody
  • podle chuti – Sůl a pepř

Vepřová panenka

  • 600 g – vepřové panenky
  • 100 ml – vody
  • trochu – řepkového oleje
  • 2 lžíce – sojové omáčky
  • 2 lžíce – mleté červené papriky
  • 1 lžíce – sušeného česneku
  • 1/2 lžička – mletého pepře

Chceš, aby se ti suroviny přepočítávali na tvůj příjem?
Jednoduše si aktivuj online fitnes – více info najdeš ZDE

Postup:

  • Smícháme sójovou omáčku, vodu, olej, papriku, sušený česnek a pepř. Maso pořádně omyjeme a dáme vcelku do marinády. Necháme marinovat v lednici přiklopené minimálně 30 minut, ale ideálně přes noc.
  • Propláchnutý a osolený hrách zalijeme vodou a vaříme podle návodu do chvíle, než z toho vznikne kaše (jestliže kaši budeme chtít mít jemnější, rozmixujeme uvařených hrách. Nakonec osolíme a opepříme dle chuti.
  • Než se uvaří hrách, dáme se do přípravy masa. Panenku vytáhneme z marinády a zprudka opečeme na pánvi ze všech stran, aby se maso zatáhlo a uvnitř zůstalo šťavnaté.
  • Do pekáče nalijeme zbytek marinády, vložíme panenku a pečeme 15 – 20 minut na 190 °C.
  • Upečené maso podáváme s hrachovou kaší.

Představujeme vám náš nový recept – vepřová panenka doprovázená lahodnou hrachovou kaší! 🍖🌱
Na co se můžete těšit?
Vepřová panenka je jedním z nejjemnějších a nejšťavnatějších částí vepřového masa, známá svou jemnou texturou a chutí. V kombinaci s hrachovou kaší, která přináší lehkost a jemnou sladkost, vytváří dokonalý harmonický pokrm. 😋
Zajímavosti:
Víte, že vepřová panenka byla pojmenována díky svému tvaru, který připomíná malou panenku? A co se týče hrachové kaše, ta má dlouhou historii v mnoha kulturách díky svým výživovým hodnotám a všestrannosti! 📖

Vepřová panenka s hrachovou kaší

Recepty

Sleduj nás na instagramu

Buď svůj
Nákupní košík
Přejít nahoru