Spaghetti aglio e olio
Čas vaření
25 min
Kategorie
Bez masa, Fitness
Obtížnost
Snadné
Počet porcí
3
Instrukce
(nutriční hodnoty)
kalorie: 367 kcal
sacharidy: 44 g
bílkoviny: 16 g
tuky: 14 g
Ingredience
- 450 g těstovin (špaget)
- 60 ml olivového oleje
- 6 stroužků česneku
- 1 -2 ks chilli papričky
- 4 ks ančovičkových filet v oleji (nemusí být)
- 100 g parmazánu na ozdobení
Chceš, aby se ti suroviny přepočítávali na tvůj příjem?
Jednoduše si aktivuj online fitnes – více info najdeš ZDE
- Budeme potřebovat velký hrnec v kterém přivedeme do varu osolenou vodu a vložíme těstoviny, které vaříme do stavu „al dente“. V průměru to trvá 5–6 minut, ale každé těstoviny mohou být trochu jiné.
- Mezitím co se nám vaří těstoviny, připravíme si na velké pánvi omáčku. Na pánvi si ohřejeme olej a jemně v něm osmažte chilli a nadrobno nakrájený česnek. Musíme si dát velký pozor, abychom obě suroviny nepřipálili!
- Po osmažení česneku a chilli přidáme ančovičky (pokud je chceme) a necháme je v oleji rozpustit.
- Uvařené těstoviny vyndáme z vody a vložíme do omáčky a důkladně promícháme.
- Dobrou chuť