Pelmeně
Čas vaření
30 min
Kategorie
Obtížnost
Střední
Počet porcí
3
Ingredience
Těsto
- 400 g – Hladké mouky
- 1 ks – Vejce
- 1/2 čajové lžičky – Soli
Náplň
- 500 g – mletého masa
- 2 ks (menší) – cibule
- 2 stroužky – česneku
- sůl, mletý pepř
Chceš, aby se ti suroviny přepočítávali na tvůj příjem?
Jednoduše si aktivuj online fitnes – více info najdeš ZDE
Postup na domácí pelmeně
Těsto
- Do misky vložte všechny přísady. Přilejte asi 125ml vody a důkladně promíchejte na pevné a hladké těsto. Nechte těsto 20 až 30 minut odpočívat.
Náplň
- Do druhé misky vložímte všechny přísady na náplň a opět důkladně promícháme.
Finál
- Odpočaté těsto vyválejte na co nejtenčí placku a tvořítkem o průměru 8 cm vykrajujte kolečka.
- Doprostřed dejte lžičku náplně, zabalte do těsta a okraje dobře stiskněte k sobě. Je nutné, aby bylo těsto v okrajích pevně spojené aby náplň nemohla vytékat.
- Dejte vařit vodu v hrnci a mírně ji osolte. Pelmeně vkládejte do mírně vroucí vody a vařte asi 5 minut.
- Jakmile vyplavou na povrch, jsou hotové.
Pelmeně – Kulinářský Zážitek Pro Vaše Chuťové Bunky! 🍽️
Ponořte se do tradice s těmito autentickými pelmeněmi! Vychutnejte si kombinaci jemně mletého masa obaleného v lahodném těstíčku 🥟, které je perfektně vyváženo pro neopakovatelný gurmánský zážitek. S každým soustem se ocitnete na kulinářském putování, kde se starodávné receptury setkávají v moderní chutě.
Ideální na večeři s rodinou 💑 nebo jako exotický pochoutka na večírku 🎉.
Pelmeně – malý sousto, obrovská chuť! 😋