Dýňová polévka z hokaido
Čas vaření
30 min
Kategorie
Bez masa
Obtížnost
Snadné
Počet porcí
2
Ingredience na dýňovou polévku
- 550 g dýně hokaido
- 550 ml hovězího vývaru (nebo vody)
- 1× středně velká cibule
- 30 g másla
- 2 lžíce zakysané smetany
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce – Dýňových semínek
- Dle chuti – Sůl, pepř, chilli
Chceš, aby se ti suroviny přepočítávali na tvůj příjem?
Jednoduše si aktivuj online fitnes – více info najdeš ZDE
Postup: Dýňová polévka
- Ve středně velkém hrnci rozehřejeme přepuštěné máslo, přidáme najemno nakrájenou cibulku, kterou dozlatova osmažíme.
- Poté, co cibule osmažení, přidáme k ní nakrájenou a očištěnou dýni a prolisovaný stroužek česneku. Vše v hrnci opečeme a zalijeme vývarem (nebo vařící vodou), hrnec přiklopíme a vaříme cca 30 minut.
- Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem do jemného krému, dochutíme kořením a přidáme smetanu.
- Zamícháme a můžeme podávat.
- Naservírovanou polévku posypeme dýňovými semínky.
🍁Podzimní magie v jednom talíři!🎃
🍂 Vyzkoušejte náš recept na lahodnou dýňovou polévku! 🍲🎃 Svěží, krémová a plná chuti. Ideální pro chladné dny nebo kdykoli máte chuť na něco teplého.
🍲 Ponořte se do podzimní nádhery s každým soustem!