Česneková pomazánka
Čas vaření
10 min
Kategorie
Bez masa, Fitness, Rychlovky
Obtížnost
Snadné
Počet porcí
6 – 7
Ingredience na česnekovou pomazánku
- 250 g – nastrouhaného sýru (gouda / eidam)
- 2 – 3 stroužky – česneku
- 2 lžíce – bílého jogurtu
- 2 lžíce – majonézy / tatarské omáčky
- podle chuti: sůla mletý pepř
Chceš, aby se ti suroviny přepočítávali na tvůj příjem?
Jednoduše si aktivuj online fitnes – více info najdeš ZDE
Postup na česnekovou pomazánku
- Připravíme si středně velkou misku, do které na jemném struhadle nastrouháme sýr.
- Přidáme jogurt a majonézu / tatarskou omáčku a pořádně promícháme.
- Oloupeme česnek a do mísy ho hezky prolisujeme.
- Podle chuti přidáme sůl a mletý pepř a pořádně promícháme.
Symbol tradiční české kuchyně
Česneková pomazánka, která dokáže okouzlit svou jednoduchostí a lahodností. Mezi pikantními pomazánkami určitě právě česneková pomazánka vyniká. Podle nás nejrozšířenější pomazánka vůbec a mnoho lidí si bez ní nedokáže představit žádnou oslavu. My jsme pro vás připravili naší velice oblíbenou a vláčnou česnekovou pomazánku.
Hlavní výhody česnekové pomazánky:
- Všestrannost v použití: jednohubky, chlebíčky, jen tak namazat na pečivo
- Skvělá jako příloha k pečivu, grilovanému masu či zelenině
- Rychlá a snadná příprava
Naše tipy:
- Po namazání na pečivo můžeme ozdobit bylinkami, hroznovým vínem anebo vlašskými oříšky
- Česnekové pomazánky připravujeme obvykle čerstvé, aby měli pořád lahodnou chuť česneku.
- V případě, že by se vám zdála pomazánka hodně česneková, přidejte ještě lžíci bílého jogurtu.
- Pomazánku nechat v chladnu alespoň hodinu proležet.