Pelmeně

Čas vaření

30 min

Kategorie

Obtížnost

Střední

Počet porcí

3


Pelmeně

Ingredience

Těsto

  • 400 g – Hladké mouky
  • 1 ks – Vejce
  • 1/2 čajové lžičky – Soli

Náplň

  • 500 g – mletého masa
  • 2 ks (menší) – cibule
  • 2 stroužky – česneku
  • sůl, mletý pepř

Chceš, aby se ti suroviny přepočítávali na tvůj příjem?
Jednoduše si aktivuj online fitnes – více info najdeš ZDE

Postup na domácí pelmeně

Těsto

  • Do misky vložte všechny přísady. Přilejte asi 125ml vody a důkladně promíchejte na pevné a hladké těsto. Nechte těsto 20 až 30 minut odpočívat.

Náplň

  • Do druhé misky vložímte všechny přísady na náplň a opět důkladně promícháme.

Finál

  • Odpočaté těsto vyválejte na co nejtenčí placku a tvořítkem o průměru 8 cm vykrajujte kolečka.
  • Doprostřed dejte lžičku náplně, zabalte do těsta a okraje dobře stiskněte k sobě. Je nutné, aby bylo těsto v okrajích pevně spojené aby náplň nemohla vytékat.
  • Dejte vařit vodu v hrnci a mírně ji osolte. Pelmeně vkládejte do mírně vroucí vody a vařte asi 5 minut.
  • Jakmile vyplavou na povrch, jsou hotové.

Pelmeně – Kulinářský Zážitek Pro Vaše Chuťové Bunky! 🍽️
Ponořte se do tradice s těmito autentickými pelmeněmi! Vychutnejte si kombinaci jemně mletého masa obaleného v lahodném těstíčku 🥟, které je perfektně vyváženo pro neopakovatelný gurmánský zážitek. S každým soustem se ocitnete na kulinářském putování, kde se starodávné receptury setkávají v moderní chutě.
Ideální na večeři s rodinou 💑 nebo jako exotický pochoutka na večírku 🎉.
Pelmeně – malý sousto, obrovská chuť! 😋

Buď svůj
Nákupní košík
Přejít nahoru