Salát caesar
Čas vaření
25 min
Kategorie
Obtížnost
Snadné
Počet porcí
4
Ingredience
- 300 g kuřecích prsou
- 2 hlávky římského salátu (větší čerstvé kusy)
- 2 ks toastového chleba
- Parmazán na posypání
- Sůl, pepř, olej
Zálivka na salát:
- 2 ks žloutek
- citronová šťáva z 1 ks citronu
- 1 lžička dijonská hořčice
- 10 g nastrouhaného parmazánu
- 2 ks ančovičky – není nutné
- 1 lžíce vinný ocet
- 150 ml extra panenský olivový olej
Chceš, aby se ti suroviny přepočítávali na tvůj příjem?
Jednoduše si aktivuj online fitnes – více info najdeš ZDE
- Nejdřív si připravíme krutony. Z den starého pečiva okrájíme kůrku a nakrájíme pečivo na malé kostičky.
- Kostičky osmažíme na rozehřáté pánvi ze všech stran, rovnoměrně a dokřupava. Krutony odložíme do misky.
- Důkladně omyjeme římský salát a odřežeme tvrdý košťál. Použijeme jen hezké čisté listy salátu. Listy pak nakrájíme na větší kusy.
- Připravíme si maso, které omyjeme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a osmažíme na rozehřátém oleji.
Příprava zálivky:
- Do misky vložíme najemno nastrouhaný sýr (parmazánového typu), žloutky, šťávu z jednoho citronu, ančovičky, dijonskou hořčici, olivový olej a vinný ocet.
- Vše v misce ručním mixérem zamícháme tak, aby vznikla hustší hmota zálivky.
- V případě, že je hmota příliš hustá, přidáváme olivový olej na jemné zředění.
- Salát vsypeme do mísy se zálivkou a promícháme dvěma lžícemi, aby se každý kousek salátu obalil zálivkou.
- Maso nakrájíme na plátky, které vložíme na salát, posypeme vše krutony a na závěr posypeme hoblinami parmazánu.