Hamburger v listovém těstě

Čas vaření

30 min

Kategorie

Ostatní

Obtížnost

Střední

Počet porcí

5 – 6


Hamburger v listovém těstě

Hamburger v listovém těstě

(nutriční hodnoty)

kalorie: 191 kcal
sacharidy: 10 g
bílkoviny: 8 g
tuky: 13 g

Ingredience:

Na dochucení mletého masa (500g)

  • Lžičku soli
  • 1 lžičku mletého černého pepře
  • 2 – 3 worcesterové omáčky
  • 2 lžíci hořčice
  • 2 lžičky mleté červené papriky

Na hamburgery

  • 500 g mletého dochuceného hovězího masa
  • 1 balení listového těsta (cca 250–300 g)
  • 8 plátky sýra (cheddar, gouda nebo váš oblíbený druh)
  • 1/2 větší cibule
  • 4 plátky slaniny
  • 1 lžíce oleje (na smažení)
  • Cca 4 lžíce omáčky podle chuti (majonéza, barbecue, sladká chilli a nebo přímo omáčka na hamburger)
  • Vejce na potření

Chceš, aby se ti suroviny přepočítávali na tvůj příjem?
Jednoduše si aktivuj online fitnes – více info najdeš ZDE

Postup:

  • V misce smíchejte mleté maso se všemi ingrediencemi na dochucení masa: sůl, mletý pepř, worcesterovou omáčku, hořčici a červenou papriku.
  • Promíchanou a dochucenou směs rozdělíme na 4 stejné porce, ze kterých vytvarujeme 4 hamburgery.
  • Na pánvi rozehřejeme olej a hamburgery na středním ohni opečeme z obou stran dohněda (každou stranu cca 3–4 minuty). Nemusí být zcela propečené, protože se budou ještě péct v těstě.
  • Po opečení nechte burgery lehce vychladnout.
  • Na stejné pánvi opečte plátky slaniny, dokud nejsou křupavé, a poté je odložte na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.
  • Cibuli nakrájejte na kolečka a osmažte do zlatohněda.
  • Předehřejeme si troubu na 180 °C.
  • Listové těsto rozválejte na pomoučeném válu a rozdělte ho na 4 čtverce, dostatečně velké, aby do nich šel zabalit hamburger.
  • Na každý čtverec těsta položíme plátek sýru, půlku lžičky naší omáčky a opečený hamburger.
  • Na hamburger vložíme opět půlku omáčky, plátek sýra, plátek slaniny a trochu osmažené cibule.
  • Okraje těsta zabalte přes náplň, aby byl hamburger úplně uzavřený, a těsto dobře utěsněte.
  • Hotové „balíčky“ přeneste na plech vyložený pečicím papírem.
  • Rozšlehejte vejce a potřete jím vršky těsta.
  • Pečte v předehřáté troubě cca 10–15 minut, dokud těsto není zlatavé a křupavé.
  • Nechte hamburgery po vytažení z trouby chvilku vychladnout, aby se náplň ustálila.

Hamburger v listovém těstě se sýrem, cibulí a slaninou

Tento recept kombinuje šťavnatý hamburger se sýrem, opečenou slaninou a křupavým listovým těstem. Skvělé na oběd nebo jako originální pohoštění!

Jaké a jak nejlépe dochutit mleté maso do hamburgeru

Určitě zvolit hovězí maso ideálně 20% tuku, aby bylo maso šťavnatější. Zdravější volba je kuřecí / krůtí maso, ale maso nebude tak šťavnaté a budeš se hodně rozpadat.

Tipy

  • Můžete přidat různé omáčky (kečup, barbecue) dovnitř těsta před zabalením pro ještě výraznější chuť.
  • Pro zdravější verzi použijte kuřecí maso místo hovězího nebo přidejte trochu špenátu do náplně.

Hamburger v listovém těstě

Recepty

Sleduj nás na instagramu

Buď svůj

Nákupní košík
Přejít nahoru